bez vedlejších účinků

V čem může homeopatie pomoci dětem?

10.04.2014 11:46

 

V čem může homeopatie pomoci dětem?

 

Snižuje nutnost podávání drastických léků. Homeopatika navíc mají omezovat spotřebu antibiotik.
Když jde o čerstvě narozené dítě, tak se i lékaři v Česku zvyklí předepsat každému recept, bez něhož nelze opustit ordinaci. Některé choroby se proto od narození do jednoho, dvou let dítěte léčí jen špatně. Nehledě na to, že obyčejnou rýmu u kojence, který sám smrkat neumí, nedokáže vyléčit nikdo. A o prdících ani nemluvě…


Proto jsou to v Česku většinou mámy malých dětí, kdo klepou na dveře ordinací homeopatů. Se svými vlastními problémy – když kojí a nechtějí brát prášky, které by přes mateřské mléko negativně ovlivňovaly dítě, nebo ještě častěji s potížemi dětí.


Není rýma jako rýma


Je to jedna z banálních nemocí, které však moderní medicína léčit neumí. A hlavně: s kojencem není nic banálního, protože má-li dítě, které neumí smrkat, rýmu, matka se zaručeně týden nevyspí…

Nejdřív je však třeba dítě chvíli pozorovat. A vůbec – snaha o homeopatické léčení není ničím jiným, než v prvé řadě si víc všímat dítěte a jeho reakcí, toho, co ho baví a kdy naopak pláče. Tulí se rádo?
Je to důležité. To všechno totiž pomůže určit správný lék. Takže při rýmě je nutné se ptát například takto:
Je to rýma vodnatá? Teče z nosu cosi světlého a řídkého? Svědí a slzí dítěti oči, což se zlepšuje na čerstvém vzduchu? Nebo naopak je hlen z nosu hustý, a nazelenalý? A dítě k tomu v teple začne ještě vlhce kašlat?


V čem homeopatie může dětem pomoci?


Byl by to celý seznam nemocí, ale vyjmenujme ty nejvíc zákeřné, protože na ně moderní medicína nemá léky, případně jen krčí rameny.

 

Kdy dítěti uleví homeopatika

•    kojenecké koliky
•    rašící zoubky
•    modřiny
•    senná rýma
•    poruchy spánku
•    podpora hojení zlomenin
•    opruzeniny
•    zamezí nebo zmírní negativní reakce po očkování


Má-li například vaše dítě klasickou novorozeneckou střevní koliku, je třeba se ptát: kdy se dostavuje nejčastěji? Ráno nebo večer? Vzteká se při tom? Nebo jen tiše a bezmocně pláče? Přitahuje si nohy k bříšku? Jaká poloha mu uleví? Uleví mu teplo či chlad a čerstvý vzduch?
Podobných otázek je celá baterie, než se rodiče doberou správného léku. Homeopatie není jednoduchá věda. Všímá si totiž i psychiky a povahy dítěte. Přesto homeopatie dává čerstvým otcům a matkám dobrý způsob, jak dítěti relativně snadno a bez chemie ulevit.

převzatý článek od MUDr. Tomáš Karhan


Vyhledávání

Kontakt

Homeopatie Opava - Ilona Kašná Opava, Ostrožná 29
mobil: 739 919 481